Maruša in Rok uspešno končala 4 Islands

0
771

V minulih dneh je na štirih hrvaških otokih potekala etapna dirka parov 4 Islands. Na njej sta nastopila dva gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Maruša Knap, ki sta vsak s svojim partnerjem uspešno pripeljala do cilja. Rok je bil z Nemcem Felixom Fritzschom 17. skupno med moškimi pari, Maruša pa med mešanimi pari z Belgijcem Jasperjem Lefevrejem četrta.


Pari so morali v petih etapah premagati 272 kilometrov in opraviti s 5890 višinskimi metri. Uvodni prolog in prva etapa sta potekala na Krku, preostale pa na Rabu, Cresu in Malem Lošinju.

»Prvi dan je bil prolog v dolžini 13 km. Odpeljala sva ga zelo dobro. Na prvi etapi na Krku sva bila po dveh urah v deseterici, potem me je odrezalo, mogoče sva šla malo prehitro zame po ravnini. Drugo etapo sva se že ujela, sva jo dobro odpeljala. Tudi tretjo. Nato je sledila etapa bolj v slogu olimpijskega krosa, dobro sva jo oddelala. Vmes sva bila na sedmi poziciji, 8 km pred ciljem je imel Felix defekt. Pari smo bili skupaj, naredila se je razlika, ampak sva zadovoljna,« se je na 5 dni dirkanja ozrl Naglič in nadaljeval: »Na dirko sem se psihično na hitro pripravil. Vsi so mi predstavili dirko, da je težka zaradi kamenja. Je veliko ravninskih odsekov, ki jih nisem vajen voziti. Moraš imeti drugo pripravo nog. Z dirko sva zadovoljna. Mogoče v prihodnosti še odpeljeva kakšno etapno dirko.«


»Najbolj zanimivo je bilo to, da sem v ponedeljek ob 11. uri izvedela, da grem dirkat. Bilo je vse skupaj na hitro. Brez treninga, posvečenega temu. Na koncu je izpadlo super. Veliko novih izkušenj sem pridobila, veliko sem se naučila, naučila sem se dirkati v parih. Manjka mi ur za tako dirko, ker sem navajena dirkati olimpijski kros, po dveh urah mi je bilo mučno. Prvi in zadnji dan sta bila odlična. Zadnji dan sva bila tretja in skupno četrta. Z dirko sem zelo zadovoljna,« pa je pokomentirala Maruša.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here