Kronika policijske postaje Domžale (od 16.1. do 22.1.2023)

0
593

16. 1. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v nesreči udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 5.500 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

16. 1. 2023
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do parkiranega vozila in iz njega odtujil obe registrski tablici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR.

17. 1. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, ki se je zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika, ki je trčil v parkirano vozilo. Parkirano vozilo je nato odbilo v naslednje parkirano vozilo in ga tudi poškodovalo. Povzročitelju prometne nesreče je bil
odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,39 mg/l. Nadaljnja vožnja je bila kršitelju prepovedana, vozniško dovoljenje pa odvzeto za čas 24 ur. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 3.000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

18. 1. 2023
TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM

Storilec je iz odprte shrambe ob stanovanjski hiši vzel kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos, tip Yungstr r2, št. šasije ZZ1A26DAC00522484, letnik 2017, modre barve, reg. št. KR8E-K9. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 800 eur.

20. 1. 2023
ZLORABA BANČNE KARTICE

Policisti so bili obveščeni o zlorabi bančne kartice podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na medmrežju prišel do zapisa bančne kartice lastnice, ter nato s pomočjo navedenega opravil več avtorizacij iz bančnega računa. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za 112 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 1. 2023
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na počivališču iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 600 litrov goriva in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 890 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 1. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila za katero so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 1. 2023
TATVINA CERADE

Policisti so bili obveščeni o tatvini cerade. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec in parkiranega priklopnega vozila izvršil tatvino cerade ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR.

22. 1. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo enega izmed udeležencev. V nesreči sta se oba udeleženca telesno poškodovala, katera sta bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled na UB KC v Ljubljano. Zaradi kršitev določil ZPrCP so policisti povzročitelju izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 4.000 EUR

22. 1. 2023
VLOM V GOSTINSKI LOKAL

Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec razbil steklo na vhodnih vratih lokala ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Z dejanjem pa je storilec lastniku povzročil za okoli 600 EUR materialne škode. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo, da v času praznikov in s tem povečane odsotnosti z domov,  ustrezno  zavarujejo  svoje  imetje,  poskrbijo,  da bodo vrednejši ustrezno shranjeni in zavarovani.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here