Kronika policijske postaje Domžale (od 20.2. do 26.2.2023)

0
569

20. 2. 2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju so ugotovili, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji tujega  voznika  osebnega  avtomobila, kateri je bil zaradi kršitve določil ZPrCP denarno kaznovan in je kazen poravnal na kraju. V opisanem je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 900 EUR.

20. 2. 2023
VLOM V SKLADIŠČE
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v skladišče in prijetih storilcih. Na kraju   je   bilo  ugotovljeno,  da  sta  otroka  neovirano  pristopila  do skladiščnega  prostora.  S silo telesa – brco sta odprla vrata skladiščnega prostora,  ter iz notranjosti vzela dve posodi z barvo, pri opisanem pa sta bila  zalotena  s  strani  zaposlenega.  O  postopku  z otroki so policisti
obveščali zakonite zastopnike otrok. V opisanem je nastala materialna škoda v  višini  cca.  100  EUR.  Policisti  bodo  o opisanem obvestili pristojno sodišče.

21. 2. 2023
TATVINA GORIVA NA BS
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na BS. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v osebni avtomobil naročil za 91,12 EUR goriva,  nato  pa  s  kraja  odpeljal  ne  da  bi poravnal račun. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 2. 2023
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na  policijsko  postajo  sta prišli drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični   državi   podali  namero  za  začasno  zaščito  razseljenih  oseb. Izpolnjeni  so  bili  vsi  potrebni obrazci, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

21. 2. 2023
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1

Policisti  so  bili  obveščeni  o kršenju javnega reda in miru v lokalu. Na kraju  je  kršitelj  v  vinjenem  stanju kršil javni red in mir, ob prihodu policistov  pa  ni  upošteval njihovih ukazov in je s kršitvijo nadaljeval, zaradi  česar  mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP-1 do iztreznitve. Zoper  njega  so bila uporabljena tudi prisilna sredstva, vendar se pri tem nihče ni poškodoval. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog.

21. 2. 2023
POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO

Policisti  so  bili  obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod  poskušal  odpreti sprednja dena vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 2. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je  bilo ugotovljeno, da so bili v prometni nesreči udeleženi voznik TV  in  dve  voznici  OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja  s  strani  voznika  TV in zaradi prekratke varnostne razdalje obeh  voznic OA. Ena izmed voznic OA je bila z reševalnim vozilom odpeljana v  UKBC  Ljubljana,  kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahke telesne
poškodbe.  Na  vozilih  je  nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 18.000  EUR.  Policisti  so  na kraju vsem treh udeležencem izdali plačilni nalog.

22. 2. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  neznani  storilec  s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna  vrata  hiše,  ter  tako  prišel  v  notranjost, od koder je izvršil tatvino kuverte v kateri je bilo okoli 500 EUR. S tem dejanjem je oškodoval lastnika  za  okoli 600 EUR, skupaj z materialno škodo na vratih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 2. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti smo imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih  delcev,  za  katere  se  sumi,  da  gre  za  prepovedano drogo konopljo.  Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor  bo  ugotovljeno,  da  gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22. 2. 2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je neznani storilec na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata stanovanjske  hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli  odtujil,  tako  da  je  dejanje  ostalo  pri  poskusu.  Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 2. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano prišel do hiše in s primernim orodjem  na  vzvod  odprl  vrata terase, ki so bila odprta na kip, ter tako prišel  v  notranjost,  od  koder  je iz spalnice odtujil kuverto s 350 EUR gotovine, iz kabineta pa je odtujil tudi kovinski nepritrjen sef, v katerem so bili zbirateljski srebrniki, ure in naložbeno srebro.  S tem dejanjem je
oškodoval  lastnika  za  okoli  3500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 2. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je neznani storilec pristopil do vhodnih vrat stanovanjske hiše  in  s  primernim  orodjem  na  vzvod  odprl  vrata, ter tako prišel v notranjost,  kjer  je  odtujil  tri  denarnice.  S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 2.2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju  je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik OA  in  voznik  kombija.  Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti  voznika  OA, potnica v njegovem vozilo pa je bila odpeljana v ZD Domžale, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Na vozilih  je  nastala  skupna  materialna  škoda,  ki  znaša okoli 3500 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

23.  2.  2023
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da je do prometne nesreče prišlo med voznikom avtovleke in  voznikom  OA,  zaradi  nepravilne  strani  in  smeri vožnje. V prometni nesreči  se  nihče  ni  telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik OA, vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bila nadaljnja
vožnja  prepovedala  in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 2. 2023
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika osebnega vozila za katerega so v postopku ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so  policisti  vozniku  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  začasno odvzeli njegovo  vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24.02.2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO PEŠCA

Policisti  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami z udeležbo  otroka.  Na  kraju  je  bilo  ugotovljeno,  da je voznik osebnega avtomobila  zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca – otroka, kateri se je  v  prometni  nesreči  lažje  telesno  poškodoval.  Otrok je bil s kraja odpeljan  z  reševalnim  vozilom  v  UBKC Ljubljana. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24.02.2023
TATVINA MOTORNIH ŽAG

Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini motornih žag. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec  iz  odklenjene  garaže odtujil šest motornih žag različnih  znamk  in s tem lastnika oškodoval za okoli 3.200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24.02.2023
VOŽNJA  POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE PO
113A ČL. ZP-1
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0.58  mg/l  v izdihanem zraku. Zaradi slednjega  mu  je  bila  prepovedana  nadaljnja  vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje po 113/1 čl. ZP-1. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.02.2023
VOŽNJA  POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE PO
113A ČL. ZP-1
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0.86  mg/l  v izdihanem zraku. Zaradi slednjega  mu  je  bila  prepovedana  nadaljnja  vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje po 113/1 čl. ZP-1. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25.02.2023
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJEV TOVORNIH VOZIL
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini goriva iz rezervoarjev tovornih vozil.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil  do  štirih parkiranih tovornih vozil v enem izmed podjetij in iz rezervoarjev  odtujil  za  okoli  3.150 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z delom.

25.02.2023
KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA Z HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  množični kršitvi javnega reda in miru – pretepu  med  več osebami. Ugotovljeno je bilo, da je do pretepa prišlo med dvema  navijaškima skupinama. V pretepu je bilo 5 oseb telesno poškodovanih med  katerimi je bila ena oseba hudo telesno poškodovana in je bila s kraja odpeljana  z  reševalnim  vozilom.  Storilci  kaznivega  dejanja so s kraja zbežali  v  neznani  smeri in neznano kam. Policisti nadaljujejo z delom in nato zoper storilce ustrezno ukrepajo.

26.02.2023
KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA

Policisti smo bili obveščeni o pretepu več oseb. Ugotovljeno je bilo, da je do  pretepa  prišlo  med  dvema  skupinama  mlajših  oseb, zaradi sporov iz preteklosti. V pretepu so bile 3 osebe lahko telesno poškodovane in so bile z  reševalnim  vozilom odpeljane v UB KC. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nato zoper storilce ustrezno ukrepajo.

26. 2. 2023
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je neznan storilec na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata stanovanjske  hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli  odtujil,  tako  da  je  dejanje  ostalo  pri  poskusu.  Nastala je materialna  škoda,  ki  znaša  okoli  2.000  EUR.  Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.04.2023
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti  smo  imeli  v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je
bilo  v  postopku  ugotovljeno,  da  vozi  vozilo v času veljavnega ukrepa.
Zaradi  slednjega ji je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP vozilo odvzeto, zoper
kršiteljico pa bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse  občane  ponovno  pozivamo  na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd.),  saj  se  je  v  zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše..

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k  ugotovitvi  storilcev  teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo  na Policijsko   postajo   Domžale   (telefonska   številka  01/724-65-80),  na elektronski  naslov  pp_domzale.pulj@policija.si,  na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here