Tradicionalno kresovanje na Gobavici

0
625

Na Gobavici pri Mengeški koči se je tudi letos odvilo že tradicionalno kresovanje, ki je na predvečer 1. maja privabilo številne obiskovalce, tako ljubitelje tradicije kot okusnih golaža in čevpačičev, po katerih je kaj hitro zadišalo. Seveda ni manjkala niti živahna glasba, ki je le še popestrila dogajanje pred Mengeško kočo. Čeprav se je uradni del začel ob 20. uri, so se obiskovalci začeli zbirati že prej, da bi še malo poklepetali s prijatelji, se podružili, še preden bi prvi ognjeni zublji vnesli dodatno veseljaško vzdušje.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš so poskrbeli, da je bilo prizorišče pred prižigom ognja ustrezno zaščiteno, Mengeška godba pa je dogajanje okrepila s krasno glasbeno spremljavo. Nadalje je zbrane nagovoril tudi mengeški župan Bogo Ropotar, ki je v tej funkciji na tradicionalnem kresovanju nastopil prvič. V svojem nagovoru je izrazil pristno navdušenje, da se je na dogodku, kljub prvomajskim praznikom in običaju, da se slednje preživi nekje na oddihu, zbralo toliko ljudi. Obiskovalcem kresovanja je voščil dogodivščin polno noč.

Ko je začel ogenj goltati razkošno vejevje, se je omamen vonj jedače že tako razpasel, da je vse goste večera pri prili zvabil k polno obloženim mizam. Slednje so se kar šibile pod težo okusnih jedi, manjkalo pa ni niti žlahtne kapljice.

Glasbeno rajanje je v nadaljevanju povzela skupina Joker, ki je v večer vnesla še dodatno razigranost. Za slednjo so poskrbeli tudi v lokalu Pr’ Fartku, kjer so poleg kresovanja slavili tudi 10-letnico delovanja. Tam so glasbene ritme ustvarjali člani glasbene zasedbe Šubic.

Mislim, da lahko brez pretiravanja potrdimo, da se je 30. aprila na Gobavici ponovil čudovit dogodek, ki ni le razveselil zabave željne obiskovalce, temveč jim je dal tudi novega zagona in pripravljenosti na dogodke, ki še sledijo v prihodnjih mesecih. Vstopili smo namreč v mesec maj, ki pooseblja tako mladost kot tudi norost. V Mengšu je bilo veselo, je in nedvomno še bo.

Občina Mengeš


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here