Kronika Policijske postaje Kamnik (od 13.11. do 18.11.2023)

0
273

13.11.2023
POVOŽENJE DIVJADI
Izven naselja Šmartno je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZLORABA OSEBNIH PODATKOV
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila kaznivo dejanje zloraba osebnih podatkov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v neugotovljenem času do 4. 11. 2023, brez osebne privolitve oškodovanke na svetovnem medmrežju, javno objavil njene gole fotografije in s tem huje prizadel njeno zasebnost. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na sodišče.

PROMETNA NESREČA
Na Trdinovi ulici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

14.11.2023
GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil goljufijo. Ugotovljeno, da je občan prodajal izdelek in objavil oglas na Market place na aplikaciji Facebook. Neznanka ga je kontaktirala in dogovorila sta se, da bo ona preko DPD-ja prevzela izdelek. Prijavitelj je od DPD-ja dobil meil, v katerega je vtipkal številko svoje bančne kartice. V istem trenutku so mu iz kartice odtegnili 150,00 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA
V industrijski coni Žeje sta bila v prometni nesreči udeležena voznika tovornih vozil, vendar je bilo na kraju ugotovljeno, da gre za privatno površino o dogodku sledi uradni zaznamek.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Ulici Matije Blejca obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo ter s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

15.11.2023
PROMETNA NESREČA
Na Novem Trgu se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

16.11.2023
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice, ki je zapeljala na prednostno cesto in izsilila prednost vozniku. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

17.11.2023
PROMETNA NESREČA
V naselju Košiše je prišlo do prometne nesreče, zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila, ki ga je zaneslo na nasprotni vozni pas, v času ko je pravilno pripeljal voznik osebnega vozila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani banke obveščeni o ponarejenem bankovcu in sicer je bil opravljen polog denarja s strani fizične osebe. Zaposlena pa je zaradi suma, da je bankovec za 50 eurov ponarejen izločila. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba

GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil spletno bančno goljufijo. Ugotovljeno, da je občan prodajal izdelek in objavil oglas preko market place na www.facebook.com, pri prodaji pa ga je oseba zavedla, tako, da je s kliki in preusmeritvami na spletu kamor je vpisal svoje podatke bančnega računa in dostopne kode omogočil neznanim storilcem, da so izvedli transakcijo iz njegovega računa na račun v Angliji v višini 9879 eur. Sledi zbiranje obvestil in ko.

18.11.2023
PROMETNA NESREČA
Policisti so na Usnjarski ulici obravnavali samo udeležbo in sicer je voznik pod vplivom alkohola, vozil skiro po Usnjarski cesti in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad skirojem in se z njim zaletel v steno ob desnem robu vozišča. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo