Opletanje z obljubami

0
966

Ker je ravno čas obljub,  vizij in lepih besed, bi še mi kot elektronski in časopisni medij povedali nekaj o sebi, pri obljubah pa želimo biti zelo realni.

Že več kot tri desetletja izdajamo lokalni medij, ves čas skušamo biti kritični  in se počutimo zelo veliki glede na to, da smo vsa zadnja leta opozarjali na napake občinarjev, zavožene projekte s sumljivim ozadjem, škodljive odločitve in nesmiselne posege v mesto in okolico. Ko pred volitvami prebiramo občinsko glasilo Slamnik, kjer se na veliko oglašujejo kandidati za bodočega župana lahko vidimo, da kot svojo prihodnjo vizijo prodajajo popravke zavoženih odločitev in da smo o večini zgrešenih projektov, lažnih obljub in sprenevedanja opozarjali v naših člankih kot so bili na primer:

Rešitev teh problemov, ki jih ne bi bilo ob boljših odločitvah dosedanjih funkcionarjev,  ponujajo novi kandidati kot svoj program v novi preobleki  zavzemanja za lepšo in odgovorno prihodnost ter priložnost za podjetne in ustvarjalne. Kot rečeno – smo lokalni medij, ki odkrito opozarja na boleče nepravilnosti, pod črto pa je rezultat vseh teh naših prizadevanj naša dobesedno  popolna samostojnost, ki jo je treba razumeti  s humornim podtonom. Vrata do javnih občinskih sredstev za informiranje javnosti so za nas zaprta, lahko se zanašamo le nase in na okoliške sponzorje, torej živimo od oglasov in svoje iznajdljivosti, kar za razbohotena številna občinska glasila ne bi mogli trditi. S svojo upogljivostjo in servilnostjo strežejo najbolj prozornim nameram, skozi njih se preliva reka javnega denarja, kar lahko preberemo v javno dostopnih podatkih in ki izdatno napajajo  vse pohvalne članke o županih in njegovih pribočnikih, brez kritične besede razlagajo  tekoče in bodoče projekte in pripovedujejo samo tisto, kar trenutni oblasti ustreza.

Smo torej popolnoma svoboden medij in  »svobodo« razumemo dobesedno saj nihče ne financira naših kritičnih člankov in mnogi bi bili veseli, če nas jutri ne bo več.  Zato se počutimo kot šepetalci bodočim županom. Eni trdijo, da verjamejo, drugi obljubljajo, da se bodo zavzemali, eni trdijo, da so garancija za odgovorno prihodnost, drugi spet pravijo, da so kot rojeni za vse generacije in za lepšo prihodnost, mi pa pristavljamo piskerček in pravimo, da smo garant za to, da jim bomo gledali pod prste in neusmiljeno razgaljali njihove zablode in zgrešene odločitve in odločitve »po njihovi meri«. Pa kdorkoli to že bo, ne glede na lep nasmešek. Tudi za ceno popolne svobode, ki je zelo naporna.

Nekaterim je še težje, recimo javni RTV.  Njihov domet je neprimerno večji, njihov vpliv gromozanski, zato jih tisti s političnimi apetiti želijo osvoboditi ali vsaj držati ujete v lastni svobodi na ta način, da jim natančno povedo, o čem naj svobodno govorijo.  No, oni lahko računajo vsaj na referendum.

Uredništvo

Oglasno sporočilo